Благоевград

Административен съд – Благоевград обяви за решаване делото за оспорения избор на Общински съвет – Сандански

Административен съд – Благоевград даде ход и разгледа по същество административно дело № 618/2024г. Делото е образувано след проверка от Върховния административен съд и върнато за разглеждане в Административен съд – Благоевград от друг съдебен състав по касационна жалба против Решение №251 от 23.01.2023г. Административен съд – Благоевград, което потвърждава Решение № 218-МИ от 31.10.2023 г. на Общинска избирателна комисия – Сандански.

Решение № 218-МИ на ОИК-Сандански, с което са обявени резултатите от гласуването при произведените местни избори за общински съветници в община Сандански на 29.10.2023 година, бе оспорено пред Административен съд – Благоевград с жалби на Христо Гушков – представляващ местна коалиция „Бъдеще за родината“ („Български възход“), Ивайло Янев – представляващ ПП „Евророма“, ПП „Ред, законност, справедливост“ и Борислав Миталов, Димитрина Гаджева и Илиян Панчев – кандидати за общински съветници от Партия „ВМРО-Българско национално движение“. 

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград прегледа записи от видеонаблюдението на преброяване на бюлетините за общински съветници от изборите на 29.10.2023 година в пет секционни избирателни комисии на територията на община Сандански. Съдът остави без уважение искането за проверка на изборни книжа и повторно преброяване на бюлетини в съдебна зала. Съдът не намери основание и в доводите за поискания от един от жалбоподателите отвод на съдебния състав, а именно – несъгласие с прочита на процесуалните правила от съда по хода на делото.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение по делото в срок.

Източник Административен съд Благпевград

Вижте още

Записване за СКАПТО КУПА 2023 / Аматьори/

admin

Внимание!!! Много паднали дървета и скъсани кабели в Благоевград

admin

Първи КТД за работещите в социалната сфера в Общината подписа кметът Методи Байкушев

admin

Община Благоевград продължава обработване на трeвните площи срещу кърлежи

admin

Строителни отпадъци, къде да ги изхвърлим без да вредим на природата?

BVn_01

Кариерни предизвикателства“ е мотото на форума, който организира Университетският център за кариерно развитие към Югозападния университет „Неофит Рилски“

admin

Коментар