Благоевград

Американският университет в България дипломира 30-тия си випуск на тържествена церемония на 19 май

Президентът на фондация “Америка за България”, Нанси Шилър, е носител на почетното звание “Доктор Хонорис Кауза”

Американският университет в България (АУБ) ще проведе тържествена церемония по връчване на дипломите на випуск 2024 на 19 май. Церемонията ще се състои от 10:30 ч. в университетския комплекс „Скаптопара“ в Благоевград. Очаква се на нея да присъединят представители на местната власт, възпитаници на висшето училище, както и родителите на абсолвентите.

Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“, ще получи титлата “Доктор Хонорис Кауза” и ще бъде почетен оратор на церемонията. Като лидер на фондацията, тя е силно ангажирана с образованието и развитието на България. А през годините фондацията е инвестирала над 1 милиард долара в проекти, подкрепящи демокрацията, образованието, свободните пазари и гражданското общество в България.

Професор Георги Фотев, бивш министър на образованието, ще получи Наградата за почетни настоятели на княгиня Мария Луиза. Той е изиграл ключова роля при основаването на университета през 1991 година. Професор Фотев е дългогодишен приятел и съмишленик на университета, като е служил в Настоятелството на АУБ общо 10 години.

Специална награда ще бъде връчена и на Йордан Карабинов, випуск 1997, за неговата всеотдайна служба като президент на Асоциацията на възпитаниците на АУБ и член на Настоятелството от 2017 до 2024 г. Неговото лидерство е катализирало значителен напредък в ангажираността на асоциацията с възпитаниците на университета и настоящи студенти.

Тази година АУБ ще дипломира 196 бакалаври и 23 магистри, които ще получат американска и българска диплома. Най-много студенти завършват със специалност „Бизнес администрация“, следвана от „Журналистика и масови комуникации”, като 40% завършват с две специалности благодарение на уникалната за региона образователна система liberal arts.

Церемонията по връчване на дипломите е кулминация на четири години упорит труд и отдаденост от страна на студентите. АУБ се гордее с постиженията на своите възпитаници и е уверен, че те ще окажат положително влияние върху обществото.

Източник АУБ

Вижте още

Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина за поемане на дългосрочен общински дълг до 14,5 млн. лв.

admin

Емблемите на Благоевград Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ поставиха вълнуващ финален щрих на 3-дневната празнична програма в Благоевград по повод 24 май

admin

Кметът Методи Байкушев награди шампионите от ТК „Фолкън“, представили достойно Благоевград и България по време на европейско първенство по таекуон-до ITF в Словения

admin

Спектакълът „Светици и перверзници“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ гостува в Благоевград.

admin

Благоевград е домакин н международен турнир по канадска борба

admin

С весело и изпълнено с много усмивки тържество бяха отбелязани 45 години от основаването на Детска ясла №10 „Макове“ в Благоевград.

admin

Коментар