България

АПИ предупреждава: В следващите дни предстоят валежи и ниски температури. Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Тези на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия. През почивните дни се очаква валежите в Предбалкана и в Западна България да преминават в сняг и температурите да се понижават. В неделя – 26 ноември, в Западна и Централна България, както и в североизточните райони са възможни преспи и навявания от очаквания силен вятър.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за хлъзгавост и заледявания особено рано сутрин. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Източник АПИ

Вижте още

Министерство на външните работи и Русенският университет „Ангел Кънчев“ подписаха меморандум за сътрудничество

admin

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ отбелязва Деня на детето с подарък за най-малките

admin

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще поздравивоеннослужещите от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина

admin

Главният секретар на МВР: Амбицията ни е професията на полицая да стане привлекателна

admin

МИНИСТЪР ЦОКОВ НАГРАДИ МЛАДИ ХОКЕИСТИ, ЗАВОЮВАЛИ СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС

admin

Министър-председателят акад. Николай Денков участва в дванадесетия пленарен дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент в Страсбург.

admin

Коментар