Банско

Банско посрещна отново парада на ретро автомобили и за първи път шествие на стотици мотори Ямаха

Стари и класически автомобили бяха изложени в събота в центъра на Банско, където финишира дефилето на ХХI Ретро парад. Многобройната публика имаше възможност да разгледа в детайли отлично поддържаните машини, за които собствениците им отделят много време и средства.

По традиция, автомобилното шествие започна сутринта от Благоевград, премина през Симитли и достигна до крайната си цел в Банско. То бе организирано от Автомобилен ретро клуб „Пирин“ с подкрепата на трите общини. В него се включиха колекционери с близо 200 коли от различни години на производство, но всички в изрядно техническо състояние. Сред тях бяха и седем коли и три мотоциклета на собственици от Банско, което е значително повече от досегашното участие на банскалии.

Притежателите на ретро автомобили и организаторите на парада бяха поздравени от кмета Стойчо Баненски. Той връчи отличия на участниците и им пожела на добър път с техните коли, които за тях са много повече от средство за придвижване. Голямата награда бе връчена на Кристиян Желев, представител на Музеят за ретро автомобили „Златен Рожен“.

На метри от изложението на ретро автомобилите, на пр.“Възраждане“ с ефектно шествие преминаха 267 мотора Yamaha TDM. Почитателите на тази марка от YAMAHA TDM България имаха амбиция да поставят световен рекорд за Гинес. Те успяха да съберат 255 мотора едновременно на едно място, с което TDM България подобри собствения си рекорд от 235 TDM-a на едно от 2019 година. Това беше и най-голямата международна среща, организирана някога в Европа, с гости от Румъния, Гърция, Сърбия, Великобритания, Испания, Италия, Унгария, Германия, Словения, Чехия и Малта

Източник Община Банско

Вижте още

Банско се прекланя пред Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

admin

МЕЧТАЯ ЗА БАНСКО КАТО ВИЗИТНА КАРТИЧКА НА БЪЛГАРИЯ!

admin

В Банско се провежда международен курс за спасителни кучета

admin

ВНИМАНИЕ! СИЛЕН ВЯТЪР

admin

Банско отново е домакин на световно състезание

admin

След месец се открива ски сезона в Банско

admin

Коментар