БлагоевградОбщество

Белгийският посланик ще посети Американския университет, за да представи приоритетите на белгийското председателство пред студентите

На 13 февруари, вторник, от 19.15 часа, белгийският посланик в Република България Н.Пр. Фредерик Мьорис ще посети кампуса на Американския университет в България (АУБ). Посещението е продължение на традицията, създадена от катедра „Политика и европеистика“ към университета, да кани посланика в България на страната, която поема 6-месечното председателство на Съвета на Европейския съюз.

„Част от нашата мисия е да обучаваме бъдещите лидери, които да променят света към по-добро. Възпитаваме нашите студенти в дух на разбирателство с фокус върху етични и демократични ценности, за да може в последствие те да градят по-добро бъдеще както за общността на АУБ, така за обществото като цяло. За да правим това успешно, се стараем да им дадем възможност да чуят и да се докоснат до важните теми на деня, като по този начин им помагаме да черпят информация за света лично от днешните лидери,“ сподели преподавателят по европеистика в АУБ Жан Кромбоа.

По време на визитата Н. Пр. Фредерик Мьорис ще направи презентация пред студентите, преподавателите и екипа на университета, за да представи приоритетите на белгийското председателство на Съвета на ЕС. След презентацията ще се проведе дискусия, по време на която посланикът и студентите ще обсъдят основните моменти от председателството, което ротационно се поема от Белгия.

АУБ

Вижте още

Ниска избирателна активност в Благоевград

admin

В Понеделник 06 11 2023 в ЮЗУ „Неофит Рилски“ започва 16-ти Фестивал на изкуствата

admin

Областният управител проведе работна среща във връзка с осигуряване на безопасността на движение в тунел „Железница“

admin

Пресконференция на Мартин Бусаров – председател на ОИК Благоевград

admin

151 години от обесването на Васил Левски

admin

Родителите на деца, подлежащи на записване в детска ясла на територията на община Благоевград, могат да подават заявления по електронен път от 01 до 05 юли 2024 г.

BVn_03

Коментар