БлагоевградСпорт

Благоевградските Грифони възобновяват традиционния турнир по американски флаг футбол в АУБ 

Състезанието ще събере на едно място отбори от студенти, възпитаници, и софийски клубове на 13 април от 10:00 ч. в кампуса на АУБ 

Купата на Грифона (Griffin Bowl) е приятелски турнир по американски флаг футбол, организиран от студентския клуб “Благоевградски Грифони”, който ще се проведе на 13 април 2024 г. на терените в кампуса на Американския университет в Българя. То ще започне в 10 ч. с официално откриване от президента на АУБ д-р Марги Енсайн и ще приключи с церемония по награждаване в 17:30 ч.  

Като един от най-старите клубове по американски футбол в България, “Благоевградските Грифони” ще съберат за пореден път и различни отбори, които да имат възможност да тренират и да се забавляват, както и да популяризират спорта в Благоевград и България. Състезанието е традиционно за клуба и се провежда от 2005 година. Тази седмица, след пет-годишна пауза, Грифоните Благоевград отново ще бъде домакин на спортното събитие. 

Официалните женски отбори ще бъдат два – Witches (Вещиците) от София и женският отбор на Грифоните от Благоевград. Записалите се мъжки отбори за момента са Knights (Рицарите), Булдозерите и Кавалерите. Освен това, домакините – настоящи студенти и бивши играчи на Грифоните ще сформират отбори. 

Събитието е отворено за публика и ентусиасти, които искат да наблюдават на живо традиционния американски спорт.  

–––––––– 

Отборът “Благоевградски Грифони” е официално регистриран отбор по американски футбол, създаден през 2003 г. от студенти на Американския университет в България. Базиран е в Благоевград и дълги години е част от Българската федерация по американски футбол. Грифоните са печелили няколко награди в серията Championship срещу своите колеги от Sofia Bears, Sofia Knights и други. Сред постижения са и организирането на първия Национален турнир по американски футбол в България и множество победи в ежегодния Griffin Bowl. От 2021 г. клубът организира събития в кампуса, които насърчават здравословен и устойчив начин на живот и подкрепя благотворителни организации. Основната цел на “Благоевградски Грифони” е да осигури пространство, където младите хора, обичащи спорта, могат да се събират за физическа активност, както и да изградят трайни взаимоотношения, да напреднат в личното си развитие и да повлияят положително на университетската общност. 

Източник АуБ

Вижте още

Община Благоевград организира Заключителна пресконференция и Официална церемония за откриване на Анаеробната инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци

admin

Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина за поемане на дългосрочен общински дълг до 14,5 млн. лв.

admin

Разказ със снимки

admin

Седем автори превърнаха кв. „Вароша“ в арт център на постмодерното изкуство.

admin

Почитаме 143 години от рождението на Тодор Александров

admin

Над 46 кг марихуана задържаха в района на ГКПП Кулата

admin

Коментар