Благоевград

Близо 200 бакалаври и 24 магистри от различни държави, възпитаници на Американски университет в България, получиха дипломите си на официална церемония в Благоевград.

Тя започна с тържествена процесия, под музикалния съпровод на Биг Бенд – Благоевград, последвана от изпълнения на химните на Република България и на САЩ и встъпително слово на президента на АУБ д-р Марги Енсайн.

По традиция студентите приветстваха и благодариха на своите родители и близки с бурни аплодисменти.

Някои от Вас може би знаят, че съм преподавал в АУБ през 2017-2018 г. Всъщност тези 2 години промениха живота ми. Днес искам да Ви благодаря за това, че Благоевград бе Ваш дом последните няколко години. Нямам съмнение във Вашите бъдещи лични постижения, но каквото и да правите инвестирайте всичките си усилия, талант, енергия и свободно време в успеха на Вашите общности.
Сигурен съм, че в този момент даваме на света нови лидери. На добър час и Бог да Ви благослови!“, каза в приветственото си слово от трибуната кметът на Благоевград Методи Байкушев.

На дипломирането на випуск 2024 в спортната зала на кампуса на АУБ присъстваха още посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, председателят на Борда на настоятелите на Американския университет в България Майкъл Марвин, преподаватели и други официални гости.

На финала абсолвентите от Випуск 2024 хвърлиха високо шапките си високо във въздуха.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“

admin

280 абсолвенти от Правно-историческия факултет получиха своите дипломи на официална церемония в Аулата на УК I на Югозападен университет „Неофит Рилски“.

admin

Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина за поемане на дългосрочен общински дълг до 14,5 млн. лв.

admin

Студенти дискутираха темата за домашното насилие на кръгла маса в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на местния парламент на 29 март 2024 г. /петък

admin

Кметът Методи Байкушев представи стратегически проекти по ПИРО за развитието на Благоевград

admin

Коментар