БългарияОбществоПолитика

Вицепрезидентът Йотова подкрепи младия творец Мартина Жила на представянето на първата й книга за Полски Тръмбеш

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост в град Полски Тръмбеш на представянето на първата книга на младия творец Мартина Жила „Етюди от малкия град“ с графики на сгради и техните истории. Представянето беше съпроводено с откриването на изложбата на Мартина „Дигитални графики от град Полски Тръмбеш“.

„Нашето приятелство с Мартина е от няколко години. Запознахме се на благотворителна изложба в София с портрети на деца със специални потребности, снимани от фотографа Анна Йончева и нейни колеги от цяла България. Мартина беше там като илюстратор на третата стихосбирка на едно талантливо дете от Разград – Кристислава“, посочи вицепрезидентът. Тя сподели за последвалите съвместни инициативи с Мартина, една от които е изработването на коледни картички, които Илияна Йотова подари на ръководителите на български институции и представители на дипломатическия корпус в България. „Предстоят ни много нови проекти заедно. Радвам се, че аз и екипът ми имаме привилегията да бъдем част от твоя красив и светъл свят“, обърна се вицепрезидентът към младия творец. „Със своята книга показваш, че Полски Тръмбеш не е малка точка на картата на България и трудът ти ще остане за поколенията“, изтъкна тя.

Йотова определи Мартина като съвременен будител и й подари брошка с буквата „Б“, създадена по повод Международния форум за кирилицата „… И ний сме дали нещо на света“, който вицепрезидентът организира през 2022 г.

Илияна Йотова благодари на семейството и учителите на Мартина Жила и специално на кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров за подкрепата.

По-рано вицепрезидентът и кметът на община Полски Тръмбеш разговаряха за проблемите на малките населени места, основен от които е обезлюдяването заради липса на развитие, и за необходимостта от финансова децентрализация на общините.

Източник Президенство

Вижте още

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив разследват тежко криминално престъпление в село Маноле

admin

Иран в криво огледало

admin

Ниска избирателна активност в Благоевград

admin

АПИ предупреждава шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

admin

Огромна сума пари откраднаха от къща в село Огняново

admin

Отбелязваме за 38-и път Международният ден на доброволеца – 5 декември

admin

Коментар