Благоевград

Внимание: поледица в Благоевград утре

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев и управителят на ОП Чистота г-н Бачев проведоха вечерна проверка. Тази нощ ще бъдат разхвърляни 20 тона сол по основните артерии, маршрутите на градския транспорт, заходите към здравните заведения и Пожарната. Има две коли, които разпръскват автоматично и три за ръчно разхвърляне. Пешеходната зона също ще бъде „осолена“, като в обновената централна част (от Пощата до АУБ) ще се разхвърля специална смес, която не разяжда плочките. Там ще бъдат третирани „алеи“ с ширина два метра.

Община Благоевград призовава: Утре карайте внимателно и ходете внимателно. Нямаме капацитет да третираме всеки сантиметър от уличната мрежа и тротоарите. Всеки, който има възможност, да посипе със сол тротоара пред дома си, за да предотвратим травми.

Пътят до Картала е проходим при зимни условия. Утре сутрин ще бъде опесъчен. Проблемът бе огромният брой паднали и наклонени дървета, които не позволиха пълноценна работа на снегорините.

Достъп до всички села е възстановен. Ток все още няма в части от Бистрица, Хърсово и Дъбрава. Работи се.

Блокираните 7 деца и 4 възрастни в махала Демирево бяха прибрани от спасителите от ПСС Благоевград и Банско с моторни шейни.

Кметът изказва огромни благодарности към кметовете на селата от общината и невероятните ръководители и служители на Областна администрация; ВиК Благоевград; ЮЗДП и Държавно горско стопанство; Пожарна и Защита на населението; ПСС- Благоевград и Банско; Общинските предприятия Чистота, Озеленяване и Строй-ремонт; Доброволното формирование; ЕРМ Запад; ЕСО и множеството други доброволци и представители на частни, държавни и общински структури, ангажирани в мащабното начинание днес.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Арт училище „Престо“ събира сили за голямо събитие -повода е 10 Години „Престо“

admin

Повече автобуси за пътниците в Благоевград от 1 юни! Нови спирки и изменения на автобусните линии

admin

Кметът Методи Байкушев обяви 2 май за неучебен ден в Благоевград

admin

Служители на ОДМВР-Благоевград откриха над 12 кг кокаин в лек автомобил

BVn_03

С дефиле на автентични народни носии започна Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“, който днес и утре събира танцови състави от различни държави в Благоевград.

admin

Деца от четвъртите групи на детските градини в Благоевград показват бързина, смелост и сръчност в рамките на спортен празник в зала „Скаптопара“.

admin

Коментар