ЛюбопитноНаука

Водещите в света правила за изкуствен интелект в Европа са изправени пред момент „направи или умри“

Приветствани като първи в света, правилата на Европейския съюз за изкуствения интелект са изправени пред решаващ момент, тъй като преговарящите се опитват да уточнят последните подробности тази седмица – разговорите се усложняват от внезапното нарастване на генеративния ИИ, който произвежда работа, подобна на човешката.

Предложен за първи път през 2019 г., Законът за изкуствения интелект на ЕС се очакваше да бъде първата в света цялостна регулация за изкуствения интелект, като допълнително затвърди позицията на 27-членния блок като глобален създател на тенденции, когато става въпрос за овладяване на технологичната индустрия.

Но процесът е затънал в битка в последната минута за това как да се управляват системи, които са в основата на AI услуги с общо предназначение, като ChatGPT на OpenAI и чатбота Bard на Google. Големите технологични компании лобират срещу това, което смятат за свръхрегулиране, което задушава иновациите, докато европейските законодатели искат допълнителни предпазни мерки за авангардни AI системи, които тези компании разработват.

Вижте още

2024 е високосна, за какво трябва да внимаваме

admin

Текбол- между футбол и тенис на маса

admin

Над 400 доброволци се включиха в проект, изследващ как ДНК влияе на здравето ни

admin

Чудото от Фатима

admin

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе семинар на тема „Философско консултиране с фокус травма“

admin

13-те най-красиви паспорта в света

admin

Коментар