БългарияОтбрана

Военнослужещите които участваха в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина се прибират до края на следващата седмица

Военнослужещите от механизираната рота, която участва в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина „Алтеа“ – изпълняващи задачи в състава на многонационалния батальон на EUFOR в база „Бутмир“, Сараево, се завръщат в нашата страна.

В периода 8-15декември 2023 г. предстои – военнослужещите и военната техника, да се предислоцират от зоната на операцията през ГКПП „Калотина“ до военните формирования в Република България. Военните колони, които ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура в този период ще бъдат ескортирани от екипи на Служба „Военна полиция“.

В резултат на постигнатите договорености на 19-ата Глобална конференция за генериране на сили за военните операции и мисии на ЕС и поради изтичане срока на участие в операцията, българското военно формирование прекратява участието си.

България продължава участието си в „Алтеа“ с военнослужещи в щаба на операцията на ЕС

Източник Министерство на отбраната

Вижте още

Започна третият етап на акция „Зима“. Пътните полицаи ще проверяват техническата изправност на автомобилите и на фаровете.

admin

Държавният глава: Призовавам всички граждани да не допускат да бъдат изолирани от изборния процес и да гласуват масово

admin

Възстановено e електрозахранването на още близо 30 000 клиенти на ЕРМ Запад в Западна България

admin

Министър Цеков: Инвестиционният процес по стратегическите инфраструктурни проекти върви, строителството не е спирало

admin

Общински съвет – Разлог ще проведе първото си заседание за мандат 2023-2027 г. на 9. ноември 2023 година (четвъртък) от 12:00 часа в заседателната зала на ОбС – Разлог

admin

МВР предприема организационни мерки във връзка с очаквано усложняване на метеорологичната обстановка на територията на цялата страна

admin

Коментар