България

В началото на 2024 година, се очаква първи хеликоптер

В началото на януари ще имаме първия хеликоптер и обучен екип, които ще могат да започне първите полети. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков по време на откриването на първото лицензирано вертолетно летище в Многопрофилната болница за активно лечение Uni Hospital в гр. Панагюрище.

„Може би с годините хеликоптерните площадки ще стават все повече, защото всяка голяма болница, като тази, трябва да има такава възможност“, коментира министър Хинков.

От своя страна заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов увери, че подготовката на базите и съпътстващата инфраструктура за Спешната медицинска помощ по въздуха върви по план и в срок.

Източник Министерство на здравеопазването

Вижте още

Предупреждение за усложнена обстановка в страната заради снеговалежи

admin

Предстоящи тестове на системата BG-ALERT

admin

Държавният глава: Отговорността за служебното правителство е на кандидата за служебен министър-председател, съгласно редакциите в Конституцията, а за състава на кабинета отговорност ще носят и народните представители

admin

Какво трябва да знаем за е-рецептата?

admin

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел откри мобилното приложение „Пътувай информирано“

admin

Още 9 души – български граждани и членове на техните семейства бяха изведени успешно от Ивицата Газа и са в безопасност в Кайро

admin

Коментар