Благоевград

В подкрепа на производители и търговци, Община Благоевград и „Пазари“ ЕООД дават възможност за предлагане на продукция на открития пазар шест дни в седмицата

Търговци и производители могат да предлагат своята продукция всяка седмица от понеделник до събота на открития пазар в Благоевград. От една страна целта е да бъде оказана подкрепа на продавачите, а от друга да се разширят възможностите за достъп до пресни, здравословни и местни продукти.

За да бъде наета търговска маса, е достатъчно желаещите да заявят намерението си и да заплатят утвърдената такса в офиса на „Пазари“ ЕООД, който се помещава на втория етаж на Кооперативния пазар.

Община Благоевград ще прекрати издаването на разрешителни за сезонно разполагане на продукция извън зоната на пазарите. Администрацията призовава търговци и производители да ползват определените за продажба места в района на пазара и да не разполагат предлаганите от тях продукти на необозначени места в Централна градска част.

В тази връзка, с цел недопускане на нелоялна конкуренция, служители от звено „Инспекторат“ ще извършват регулярни проверки.
Към момента закритият пазар в Благоевград разполага със 100 преместваеми маси, като при необходимост, дружеството има готовност да предостави и допълнителни съоръжения.

Източник Община Благоевград

Вижте още

151 години от обесването на Васил Левски

admin

Община Благоевград осигурява безплатни автобуси на Архангелова задушница

admin

Общинските съветници гласуваха пускането на нова автобусна линия

admin

„Правосъдие на светло! Да спрем насилието над жени“

admin

ОДМВР-Благоевград с мерки за сигурност преди, по време и след приключване на футболна среща между ОФК „Пирин“ и ПФК „Левски 1914“

admin

500 000 лв. годишно е очакваният икономически ефект от сливането на три общински предприятия в ОП „Чистота“

admin

Коментар