Благоевград

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГД ЕФК), към Министерството на иновациите и растежа и Община Благоевград, организират информационна среща по процедура „Разработване на иновации в предприятията“.

Благоевград – 25 юни 2024 г., (вторник), в зала „22 септември“ в сградата на община Благоевград, от 11.00 до 13.00 часа (регистрация: 10.30 – 11.00 ч.);

Основната цел на процедурата е да насърчи инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите, и по този начин да допринесе за повишаване на тяхната конкурентоспособност и засилване на пазарното им присъствие.

Процедурата е насочена към микро и малки предприятия, като същите могат да кандидатстват за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер, осигуряващи подобряване на производствения им капацитет. Предвидена е и възможност за насърчаване на пазарното представяне чрез създаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията.

Общият бюджет на процедурата е 117,5 млн. лв. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по индивидуалните проекти е 15 000 лв., а максималният – до 150 000 лв. Максималният интензитет (процент) на съфинансирането, което ще се предоставя по линия на ПКИП е до 75 % за семейните предприятия и предприятията от творческите индустрии, и до 85 % – за предприятията от сектора на занаятите.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 16:30 часа на 16.09.2024 г

Източник Община Благоевград

Вижте още

ЮЗУ „Неофит Рилски“ е в топ 10 на най-добрите университети в България

admin

Над 100 участници се включиха в националния ученически конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ за млади таланти в сферата на изкуствата

BVn_01

Ретро парад събра стотици ценители на класическите автомобили в Благоевград

admin

„Молец“ разтърси Благоевград, БГ дуетът  предизвика истински фурор на пл. „Македония“

admin

Дипломира се випуск 2023 на Филологическия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

До 28 март се удължава срокът за кандидатстване

admin

Коментар