БългарияСигурност

Главният секретар на МВР: Амбицията ни е професията на полицая да стане привлекателна

През последните седмици резултатите по всички направления на дейност са видими

Амбицията ни е професията на полицая да стане привлекателна. Трябват ни стойностни хора, които имат желание, които приемат професията като кауза да работят в полза на хората, в полза на обществото, заяви главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Той, заедно с политическото и професионалното ръководство на министерството, директори на главни, областни и административни дирекции, присъства на тържественото отбелязване на празника на българската полиция.

Главен комисар Коцев уточни, че ръководството на вътрешното министерство прави всичко възможно да попълни незаетите места по структури. На този етап има значителен интерес към обявените конкурси за различни позиции – пожарникари, граничари, полицаи, като стремежът е изискванията към кандидатите непрекъснато да се завишават.

През последните месеци резултатите са видими по всички направления на дейност, категорично подчерта главен комисар Коцев. Всяка седмица провеждаме полицейски действия, съвместно с прокуратурата, имаме добри постижения, както по противодействие на престъпленията против личността, така и против собствеността. Главният секретар припомни успешната реализация на СДВР по неутрализиране на престъпна група, специализирала се в противозаконни отнемания на моторни превозни средства и задържането на две знакови лица от криминалния контингент. Той добави, че структурите на МВР работят изключително интензивно и с Европейската прокуратурата.

Източник Министерство на вътрешните работи

Вижте още

Манарино: Всичко на Sofia Open e страхотно

admin

Демонтажът на Паметника на Съветската армия продължава

admin

ЗАМ-МИНИСТЪР МАРИЕТА ГЕОРГИЕВА: ОБРАЗОВАНИЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ С КРАЧКА НАПРЕД КЪМ ПРОФЕСИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО

admin

Военнослужещите които участваха в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина се прибират до края на следващата седмица

admin

Зарица Динкова: Планира се цялостно дигитализиране на процедурите по кандидатстване на български визи до 2025 г.

admin

Президентът: България се нуждае от подготвени хора, които разбират и могат да управляват сложните процеси в националната сигурност и икономиката

admin

Коментар