Съседи

Гордана Силяновска-Давкова: Ще бъда президент на всички граждани на РСМ

Твърдя, че ще действам като президент на всички граждани. Към всички етноси, към всички партии, към безпартийните, защото никой президент не може да търси обединение, ако следва партийна линия, каза кандидатът за президент Гордана Силяновска- Давкова.

На снощната пресконференция в Централния предизборен щаб на ВМРО-ДПМНЕ Силяновска- Давкова каза, че вратите са отворени за всички.

„Това, което обещах в предизборната кампания, като се започне от народните кабинети, през обръщенията към парламента, през лицата в Съдебния съвет, Конституционния съд и Съвета за сигурност, ще го изпълня на базата на експертиза. , компетентност и няма да забравя разнообразието „– каза тя.

Тя добави още. „че трябва да се прекрати балканизацията, да си помагаме, да бъдем политици.Затова трябва да започнем да се разбираме, да си помагаме, не да посягаме към вето, а да искаме подкрепа – каза тя и добави, че нейните пътища водят първо към Балканите, а Брюксел, не може да бъде пропуснато„.

Силяновска- Давкова подчерта, че ще защитава държавните и националните интереси.

Първоначалните резултати от днешния втори тур на президентските избори, които Държавната избирателна комисия публикува на сайта си, показват, че от почти 70 процента от обработените бюлетини води кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска Давкова с 361 279 (64,30%) и Стево Пендаровски от СДСМ има 166 120 (29,57%).

Източник НМ/РСМ

Вижте още

Македония е домакин на 30-ия Министерски съвет на ОССЕ

admin

Комисията по историческите въпроси легитимира концепцията за измислена „обща история“

admin

Георги Фотев: Основният проблем е в България!

admin

Широко затворени очи пред българската асимилация

admin

Министър Кръстьо Кръстев: Изложбата „Сребърна Тракия“ е прекрасно доказателство за общата воля на България и Република Северна Македония за културно сътрудничество и сближаване

admin

Румънски шофьори на камиони и фермери протестират, тъй като преговорите с правителството не успяват да постигнат споразумение

admin

Коментар