БлагоевградБългария

Готова е част от полутунела на АМ „Струма“ край Благоевград

Строителите му са дали обещание до края на годината да го завършат. Забавянето на този участък е заради свлачищния район при километър 98, като в момента протичат строителни работи по изграждане на полутунела. Тази година, на 28 март бе даден старта на строителството, като това направи служебния министър на МРРБ – инж. Иван Шишков.

Две са свлачища които компрометират този участък – от юг и север, като бе обещано от служебния министър инж. Иван Шишков бе , че през изминалото лято, ще пътуваме по новоизградените мостови съоръжения и по най-дългия тунел в България- „Железница“ с дължина 2.2 км, но свлачищата около година блокират пускането му. Укрепването и обработката на свлачището на юг от тунела започна през октомври 2022 г., като работата е на финалната права.. По проблемно бе свлачището от север, на изхода на Благоевград. То остана незавършено от строителите, тъй като целия склон е опасен, имаше и срутвания.

За този участък, бяха отпуснати 80 млн. лева. Целият проблемен участък е армиран и бетониран. и в този участък се оформи 250-метрова стена с височина 30 метра. като към този момент са готови 12 от 25-те секции. . Срокът за построяване на полутунела, , е 365 дни, но строителите казаха, че може да го завършат предсрочно.

Вижте още

Парад на военни униформи, оръжия и бойни знамена в Благоевград

admin

За първи път през новия театрален сезонспектакълът „Преображението“ по Франц Кафка

admin

Нови 6 знака въвеждат по пътищата на страната

admin

Министър Йоловски: 4 млн. лева безвъзмездно ще получат малки и средни предприятия за подобряване на киберсигурността си

admin

ЗА МНОГО ГОДИНИ

admin

Премиерът акад. Денков: Само със синхрон между Министерския съвет и Народното събрание можем да продължим напред

admin

Коментар