БългарияКюстендилРегион

Грейнаха Коледните светлини на елхата в Кюстендил!

Броени дни преди Рождество Христово красивата елха събра в центъра на Кюстендил стотици в очакване коледните светлини на Кюстендил да заблестят.

По традиция Професионалният духов оркестър постави началото на Коледно–Новогодишните празници.

Пламъкът на идващите празници запалиха артистите от „Bright eye”, но искрата на идващото ново запали кмета на Община Кюстендил – инж. Огнян Атанасов!

След огнения пърформънс на „Bright eye“ коледното дърво в Кюстендил светна в целия си блясък.

Кметът инж. Атанасов се обърна с благодарност към всички изпълнили площад Велбъжд тази вечер. Специално благодари и на двама работници в отдел Култура , които са зад кулисите и години наред се грижат за коледното настроение- това са Евгени Паунов и Георги Бенгаров. “Едни хора, които са над 70 години и отново се погрижиха цялата украса да я има. Смятам, че нещата тръгват от малките неща, от малките хора с големи сърца, затова поклон и благодаря ви”, благодари кмета.

„И въпреки, че звездата на елхата най –отгоре е решила да се наклони и може би пак ще го направи, това няма да ни спре да направим мечтаната Коледа в Кюстендил, това ще го направим всички ние кюстендилци когато сме заедно. Идва Рождество Христово, празниците, когато се прибират в къщи всички от близко и далеч. Празниците, в които къщите със загасени лампи се превръщат в уютни домове. Надявам се тези наши съграждани да видят новото начало в Кюстендил и да решат да останат тук през цялата година и да бъдем заедно, както сме сега на площада. Благодаря ви, весели празници“, каза кмета инж. Атанасов.

Източник Община Кюстендил

Вижте още

Официално представиха първия хеликоптер за спешна медицинска помощ

admin

Министър-председателят акад. Николай Денков ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху

admin

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди пилотната Програма „Спортът – начин на живот“

admin

Трите спасени мечета се завърнаха у дома 

BVn_01

29.11.2023 г. – тест на територията на цялата страна

admin

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ – Признание за 4 души от Разлог отличени със званието „Пазители на традициите“

admin

Коментар