Благоевград

Деца от Благоевград отбелязаха с богата програма Световния ден на медоносната пчела.

Детският празник на площадното пространство при Регионален исторически музей и в зала №5 на Младежки дом бе изпълнен с танци, песни и много забавления.

Ученици от СУ „Иван Вазов“ поставиха началото на инициативата с ролеви игри, чрез които разкриха интересни факти за света на пчелите, тяхното опазване, значението им за екологичното равновесие, както и за ползите от меда.

Школа „Мисли зелено – екология“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се представи с изложба и работилничка. В експозицията бяха включени творби на деца от ДГ 10 „Мак“, 4 група „Звездички“ и ДГ 11 „Здравец“, 4 група „Патиланци“. В работилничката участваха деца от ДГ 10 „Мак“, 3 група „Пчелички“, които се включиха в боядисването на пчелен кошер.

ТК „Блясък“ зарадва публиката с невероятен танцов спектакъл.

Непосредствено преди това на общинския пазар се проведе и изложение на пчелни продукти.

На събитието присъстваха зам.-кметът по култура спорт и туризъм Станислав Кимчев, директорът и зам.-директорът на ЦЛТРДБ Богдана Костадинова и Александра Ковачева.

Празникът се организира от пчеларска ферма „Меривел“, Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Изненадващ, завладяващ, иновативен и впечатляващ концерт подариха на всички присъстващи в зала “Яворов”, уникалните деца от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

BVn_03

Благоевград е домакин на първенство по спортна гимнастика

admin

Важна информация!

admin

Авария ще затвори ул. „Полк. Дрангов

admin

За поредна година Кирил Илиев е спортист №1 на Благоевград

admin

Над 40 участници от страната събраха Националните спортни игри за трансплантирани „Да! За живот!“

admin

Коментар