Благоевград

Деца от различни възрасти се впускат във вълнуващо приключение „По пътя на героите“ на 1 юни.

Очакваме най-любознателните на пл. „Васил Левски“ от 10.00 часа в събота, където на всички желаещи да се включат в забавната игра ще бъдат предоставени карти с предварително очертан маршрут, включващ 18 исторически паметници на български революционери и загинали за свободата на Родината.

Целта на инициативата, организирана от Община Благоевград в партньорство с Регионален исторически музей и РК „Традиция“, е малките откриватели да научат повече за героизма на българските революционери, дали живота си за свободата на своето Отечество.

За да е още по-забавно на гърба на всяка карта ще има поле за кодова дума, която участниците ще получават при всеки посетен паметник, включен в маршрута.

По пътя на героите участниците ще бъдат съпровождани от четници, които ще разказват за славното дело на Васил Левски, Христо Ботев, Гоце Делчев, Ильо Войвода и загинали герои.

На финала децата, преминали успешно по „Пътя на героите“, ще участват в томбола за голямата награда – екскурзия до Батак, Пловдив, Асеновград и Бачковски манастир. Печелившият ще бъде изтеглен с жребии на площад „Георги Измирлиев“ в 12.00 часа.

Организаторите са предвидили и поощрителни награди.

Инициативата е част от богатата програма по повод деня на детето.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Благоевградската общественост отбеляза 100 години от смъртта на Димитър Благоев

admin

Резултат от ОИК Благоевград при 100% обработени протоколи, Методи Байкушев печели

admin

Третото издание на конференцията „Поглед към медиите“ събира експерти от медийния свят 

admin

Според „Галъп“ при 100% паралелно преброяване, Благоевград има нов кмет

admin

Детски литературен фестивал „Принцът и Алиса“ очаква всички деца да се впуснат в приказно приключение в света на книгите на Моста на влюбените в Благоевград.

admin

Бъдещи инженери от техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха свои моделни разработки на годишно модно ревю

BVn_01

Коментар