БлагоевградСпорт

Димитър Бербатов призова Търговският регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като представляващ БФС

Димитър Бербатов бе днес в родния си град, където посети училището, в което се е учил – Седмо СУ „Къзман Шапкарев“. Във многофункционалната зала училището бе открита изложба с емблематични моменти от неговата футболна кариера. Експозицията е създадена от Асоциация „Докосни дъгата“.

Училището в родния му град бе подготвило изненада за популярния си възпитаник. След разходка по класните стаи и среща с ученици, Димитър Бербатов посети спортната зала в двора на училището, която от днес носи неговото име. В залата го посрещнаха десетки ученици, които очакваха да го видят на живо и да разговарят с него. „Това, че сградата носи моето име, още повече ме задължава да давам правилните примери“, коментира пред журналисти Бербатов.

Пред учениците в Благоевград Димитър Бербатов разказа за мечтите си като дете, голямата цел – футбола и пътя до едни от най-добрите клубни отбори в света. Бербатов разказа и за трудностите, усилията, страховете и тяхното преодоляване. Децата от своя страна питаха за кариерата му, за други световноизвестни футболисти, за мечтите и най-щастливите му моменти.

Това, което се случи днес тук, да ми бъде оказана тази вечер, ме задължава още повече да се срещам с деца и да се опитвам да им покажа кой е правилният път, каза след срещата с учениците Димитър Бербатов. Той изрази надежда, че младежите ще останат с добри впечатления и ще се вдъхновят да изберат правилния път сред многото изкушения.

Днешният ден се превърна в голям празник, тази среща беше дългоочаквана, каза директорът на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград Лилия Стоянова. Тя допълни, че идеята спортната зала да носи името на Бербатов е на самото училище, а в залата ще се възпитават всички качества, за които той преди малко сподели пред децата.

Срещата с Димитър Бербатов продължи часове, а всяко дете получи автограф от него.

Източник БТА

Вижте още

Коледена изложба-базар в ГХГ Благоевград

admin

Благоевград посреща 2024 г. с празничен концерт под открито небе

admin

Община Благоевград с пилотен проект за разделно събиране на биоотпадъци

admin

Кметът Методи Байкушев подписа първите споразумения за 8 000 000 лева финансиране от МРРБ

admin

Звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас

admin

2-РИ ЮНИ – ДЕН НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

admin

Коментар