Благоевград

Дългогодишният проблем на кръстовището при I Учебен Корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград вече е решен.

Монтиран е изцяло нов контролер на светофара. До момента той е работил с програматор, който не е отговарял на законовите изисквания. Жълтите светлини се засичаха, а това от своя страна създаваше предпоставки за пътно-транспортни произшествия с автомобили и пешеходци.

Снимки Община Благоевград

Предприети са действия след получени сигнали от граждани, от омбудсмана на Благоевград и след пътните инциденти, последният от които беше само преди няколко дни.

Общината има идея за изграждане на кръгово кръстовище при ЮЗУ,като се чака експертите да потвърдят, че то е необходимо и ще се започнат процедурите за реализирането му.

Паралелно с това, общината се стреми да реагира навременно при всеки сигнал за неработещ светофар, защото безопасността на хората е най-важна за нас!

В скоро време ще бъдат монтирани и камери за скорост в града.

Източник Община Благоевград

Снимки Община Благоевград

Вижте още

Близо 200 бакалаври и 24 магистри от различни държави, възпитаници на Американски университет в България, получиха дипломите си на официална церемония в Благоевград.

admin

В името на децата и спорта! Община Благоевград спечели дело срещу ДНСК и предотврати затварянето на тренировъчните бази в парк „Македония“

admin

Семинар-дискусия за борба с диабета тип 2 се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Символът на живота и гостоприемството на народа ни завладява от днес Благоевград с традиционния Национален ученически празник „За хляба наш…“.

admin

Повече автобуси за пътниците в Благоевград от 1 юни! Нови спирки и изменения на автобусните линии

admin

Пирин отстрани Ботев Враца и е на 1/4-финал за Купата на България

BVn_01

Коментар