Благоевград

Емблемите на Благоевград Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ поставиха вълнуващ финален щрих на 3-дневната празнична програма в Благоевград по повод 24 май

С изключително богата програма, изцяло на българска тематика, творците от Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ превърнаха площад „Македония“ в своеобразна сцена, която събра стотици почитатели на музикалното и танцовото изкуство в третия пореден ден от тържествената програма по повод 24 май.

Преплитайки фолклор, класика и романтика те поставиха вълнуващ финален щрих на дългия празничен уикенд, докосвайки публиката със своето творчество, пресъздаващо родния бит и култура.

Първата част на концерта бе изпълнена от солисти и оркестранти на Камерна опера, които бяха подбрали в репертоара си музикални творби от именити български композитори като Петко Стайнов, Панчо Владигеров, Парашкев Хаджиев, Марин Големинов, Асен Карастоянов, Димитър Вълчев и д.р.

На сцената прозвучаха уникалните гласове на Венера Мелеки, Денис Бояджиев, оркестър с диригент маестро Красимир Топалов.

Обичаните певци и танцьори от Ансамбъл „Пирин“ за пореден път затвърдиха славата си на посланици на родния фолклор.

Те влязоха в ролята на калушари и пресъздадоха ритуали, които според народните вярвания предпазват от зли духове и самодивски болести.

Публиката успя да се наслади на умело съчетание на музика и танц, минало и настояще, традиции и съвремие и във втората концертна част, която премина под надслов „Пролетно настроение“.

️Изпълненията на Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ се превърнаха в естествен и вълнуващ завършек на празничната програма, подготвена от Община Благоевград.

Предишните два дни на сцената своя отпечатък оставиха легендарната Силвия Кацарова, Биг Бенд – Благоевград, изключително талантливите Крис и Юли от група „Молец“, Бисера и Лидия и Музикално училище „Престо“.

Община Благоевград благодари на всички жители и гости на Благоевград, присъствали на тържествата!

Източник Община Благоевград

Вижте още

Строителни отпадъци, къде да ги изхвърлим без да вредим на природата?

BVn_01

Добрият пример! Спортни клубове и Община Благоевград стартират кампания за почистване на парк „Ловен дом“.

admin

Ивет Горанова ще запали олимпийския огън в Благоевград

admin

Компилация от джаз и класика завладя зала „П. Яворов“ в навечерието на 8 март

admin

Жена е простреляна днес в квартал на Благоевград

admin

ВАЖНО! Напомняне на партиите, коалициите и инициативните комитети да свалят агитационните си материали!

admin

Коментар