LIFEБлагоевградИзкуство

„Живописно Пътешествие: ‘Безкрайност’ от Царимира Георгиева очарова Благоевград“

В Градската художествена галерия в Благоевград, талантливата художничка Царимира Георгиева днес откри своята самостоятелна изложба „Безкрайност“, която представя 43 живописни платна, създадени в продължение на последните две години. Това е нейната първа самостоятелна изложба в областния център след 12 години, преминавайки през участие в общи изложби в града през този период.

Изключителният талант на Царимира Георгиева не е новост – нейните произведения редовно биват представяни на общи, регионални, национални и международни изложби. Множество от тези творби са вече част от частни колекции в Европа и САЩ. Предишните й четири самостоятелни изложби в страната също са срещали голям интерес и успех.

„Заглавието се роди спонтанно. след като цялата изложба беше готова. Трябваше да и дам посока, посока в която да обобщава всичко което „гори“ в мен, по време на създаването на всяка една творба. Вдъхновението е може би е спонтанно понякога са самите взаимоотношения между хората ще ме накара да създам две гушнати фигури, тъгата между хората ще ме накарат да създам букет с цветя, болката ше ме накара да създам „Феникса“ (бел. ред, – това е картина която присъства в изложбата). Всеки човек има нужда от красота, той я носи в себе си.“ – това каза Царимира Георгиева специално за БВн.

Вижте още

Община Благоевград организира безплатни спортни занимания за учениците през пролетната ваканция

admin

Ден на отворените врати се проведе във Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

15 профилирани, професионални гимназии и учебни заведения се представиха днес в „Панорама на училищата“ пред зала „22 септември“ в Благоевград.

BVn_03

Битовите пожари могат да бъдат предотвратени

admin

Местният парламент ще избира между трима кандидати новия омбудсман на община Благоевград

admin

Община Благоевград изплаща възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии

BVn_01

Коментар