Благоевград

Жълт Шишеяд провокира жителите на Благоевград към разделно събиране на отпадъци

Шишеяд за събиране на пластмасови бутилки вече е поставен Градската градина в Благоевград. По този начин градът се присъединява към кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ – “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява за поредна година с цел повишаване нивата на разделно събиране на отпадъците. Тя ангажира както общини, така и различни организации, учебни заведения, бизнес и въвлича гражданите като активен участник в процесите по опазване на оконата среда.

Арт инсталацията Шишеяд бе монтирана дни, след като отбелязахме Международния ден на нулевите отпадъци. 

Благоевград е и сред първите 10 регистрирани в стартиралата през март надпревара за “Еко Отговорна Община на България 2024”, която обединява общини от цялата страна. Според правилата в конкурса областният център получава Шишеяд.

Местни партньори на кампанията са ОП „Чистота Благоевград“.

Сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” работи за повишаване нивата на рециклиране, а едно от задължителните неща за това е да има достатъчно съдове за разделно събиране, които да могат да се използват от гражданите. Именно за това, сдружението ангажира местните власти в редица кампании, чрез което отправя апел към тях за по-адекватни действия и инфраструктурни промени.

Източник Община Благоевград

Вижте още

С проекти на стойност между 150-200 млн. лв. Община Благоевград подобрява публичната инфраструктура на областния център! Кметът М. Байкушев: Целта ни е да повишим качеството на живот и да върнем младите хора в града ни.

admin

Община Благоевград започва мащабна кампания за разделно събиране на генерираните от фирми и домакинства отпадъци и третирането им.

BVn_03

Резултат от ОИК Благоевград при 100% обработени протоколи, Методи Байкушев печели

admin

Среща дискусия на тема „Ролята на регионите за бъдещето на ЕС. Трансгранично сътрудничество в Югоизточна Европа между държави членки и страни, кандидати за членство в ЕС“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград с четири номинации ИКАР 2024

admin

Кметът Методи Байкушев обсъди с финансовия министър план за оздравяване на Община Благоевград

admin

Коментар