БългарияТуризъм

Зарица Динкова: Планира се цялостно дигитализиране на процедурите по кандидатстване на български визи до 2025 г.

Министър Динкова се срещна с турския си колега Мехмет Ерсой в Лондон

Министерството на туризма е част от междуведомствена група, създадена с цел да бъде постигнато опростяване на текущите процедури и съкращаване на сроковете за издаване на туристически визи. Планира се цялостно дигитализиране до 2025 г. Това заяви министър Динкова по време на среща с турския министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в Лондон.

„Важно е да работим заедно в посока подобряване на транспортната свързаност между България и Турция чрез по-ефективното използване на ежедневната експресна влакова връзка между Истанбул и София, както и на редовни полети по линията София-Истанбул.“, каза министър Динкова.

„Облекчаването на пътуването между двете държави, значително ще повиши броя на турските туристи.“, отбеляза от своя страна министър Ерсой.

По време на срещата бяха обсъдени практиките на двете страни в областта на професионалното образование, както и възможностите, чрез които повече млади да предпочетат сферата на туризма за реализация.

Ще бъдат обмислени и възможности за сътрудничество в областта на зимния туризъм. Това може да стане с реализирането на съвместни проекти за привличането на туристи от съседни държави на Балканския полуостров, а на следващ етап и от по-далечни пазари.


Източник Министерство на туризма

Вижте още

Община Сандански, за пореден път избира „Цар на виното“

admin

Архангелова задушница във Военния мавзолей-костница в София

admin

Министър Стоянов: Днес правим още една решителна крачка към победата с пътния травматизъм

admin

Столичната полиция издирва Татяна Граховска

admin

Премиерът акад. Денков поиска освобождаването на председателя на ДАНС

admin

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще поздравивоеннослужещите от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина

admin

Коментар