Благоевград

За първи път в Благоевград! Форум „ЗаЕдно за Милион усмивки“ обединява родители и деца в приемна грижа от Югозападна България

Благотворителна инициатива под надслов „ЗаЕдно за Милион усмивки“ организират от Дирекция „Социално подпомагане“ в партньорство с Община Благоевград на 22 март (петък).  

В събитието ще се включат деца от приемни семейства, родители и представители на институции от областите Благоевград, Кюстендил и Перник.

Старт на инициативата ще даде кметът Методи Байкушев в 10:00 ч. във фоайето на Общината.

В 10:30 ч. ще започне Кръгла маса за обмен на опит и добри практики на тема „Детето и детското развитие при условията на приемна грижа“, в която участие ще вземат представители на Министерство на труда и социалната политика /МТСП/, Агенция „Социално подпомагане“ /АСП/, Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/, Агенция за качеството на социалните услуги /АКСУ/, Национална асоциация за приемна грижа /НАПГ/ и приемни родители от трите области.

Акцент в първата по рода си проява в Благоевград е детското развитие при условията на приемна грижа и опазването на околната среда.

Част от събитието е благотворителна изложба на ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, която ще бъде подредена пред сградата на Община Благоевград, кулинарен базар на доброволци и ученици от ПГТЛП „Гоце Делчев“- Благоевград, която ще бъде изложена във фоайето на Общината и спортни игри пред зала „22 септември“.

„В инициативата ще вземат участие над 80 деца и техните приемни родители. Всяко дете заслужава да расте в семейна среда, затова този форум е повод институциите да се обединим за създаването на ясни правила за осигуряване на стандарт за родителите в приемна грижа“, заяви на пресконференция Александър Балев, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград.

Той обяви, че набраните средства от инициативата ще бъдат насочени за закупуване на „Шишеяди“, което ще помогне за по-чиста околна среда.

Източник Община Благоевград

Вижте още

С проекти на стойност между 150-200 млн. лв. Община Благоевград подобрява публичната инфраструктура на областния център! Кметът М. Байкушев: Целта ни е да повишим качеството на живот и да върнем младите хора в града ни.

admin

Среща дискусия на тема „Ролята на регионите за бъдещето на ЕС. Трансгранично сътрудничество в Югоизточна Европа между държави членки и страни, кандидати за членство в ЕС“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Съкращения в администрацията, които ще пестят по 500 хил. лв. на година на гражданите на Благоевград

admin

Гражданска инициатива „Донеси – Вземи“ организира благотворителен концерт „ОТ ДЕТЕ ЗА ДЕТЕ“ в подкрепа на 9-годишната Теди и нейното семейство!

admin

За поредна година Кирил Илиев е спортист №1 на Благоевград

admin

Конкурс за магистрати и полицаи в Благоевград – „Страхливият умира всеки ден, смелият- само веднъж“

admin

Коментар