БлагоевградИзбори

Изборният ден в област Благоевград започна в спокойна обстановка

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg. В ОДМВР-Благоевград също са открити денонощни телефонни линии: 073/ 867 323, 073/  867 566 и 073/ 867 434, както и e-mail: odc.blagoevgrad@mvr.bg, на които да се подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения ( за изгубени /откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед упражняваните права на гражданите. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване. Служителите на Министерство на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

Източник Пресцентър ОДМВР   Благоевград

Вижте още

6 партии искат касиране на изборите на общински съвет в Петрич

admin

Изненадващ, завладяващ, иновативен и впечатляващ концерт подариха на всички присъстващи в зала “Яворов”, уникалните деца от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

BVn_03

Почитаме 143 години от рождението на Тодор Александров

admin

Кметът Методи Байкушев бе гост на церемонията по повод официалното откриване на новата сграда на Административен съд и Районна прокуратура – Благоевград.

admin

Югозападният университет „Неофит Рилски“ посрещна 52-ма директори на български училища в Украйна и Молдова

admin

Поклон пред делото на Гоце Делчев! Благоевград отбелязва 152 години от рождението на великия български революционер

admin

Коментар