БанскоБългарияРегион

ИЗЛОЖБА-БАЗАР НА ГОБЛЕНИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ МЛАДЕЖИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ

За пореден път, младежи със специални потребности подреждат в Туристическия информационен център изложба на свои творби. Потребителите на социални услуги от „Защитени жилища 3 и 4“ в гр. Банско са изработили разнообразни гоблени с много старание и умения. Всяко от изделията е наситено с емоции и изразява индивидуалността на творците. Младежите са закупили материалите за гоблените със собствени средства, което прави всяка творба още по-специална.

Кметът Стойчо Баненски и заместниците му Сашка Въчкова и Магдалена Юсева присъстваха на откриването на изложбата. Те изразиха възхищението си от майсторството на младежите и им пожелаха да продължават да творят различни художествени произведения, с което да осмислят времето си и да радват хората.

Изложбата-базар ще бъде отворена до 3 декември, когато се отбелязва Международния ден на хората с увреждания.

Посетете изложбата и изберете гоблен за своя дом! Ще зарадвате себе си и ще подкрепите сръчните младежи от Защитените жилища!

Източник Община Банско

Вижте още

Днес отбелязваме Европейския ден на радона

admin

В началото на 2024 година, се очаква първи хеликоптер

admin

В никакъв момент и под никаква форма не е обсъждана промяна в изучаването на „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“

admin

МЕЧТАЯ ЗА БАНСКО КАТО ВИЗИТНА КАРТИЧКА НА БЪЛГАРИЯ!

admin

МВР предприема организационни мерки във връзка с очаквано усложняване на метеорологичната обстановка на територията на цялата страна

admin

Държавният глава: Отговорността за служебното правителство е на кандидата за служебен министър-председател, съгласно редакциите в Конституцията, а за състава на кабинета отговорност ще носят и народните представители

admin

Коментар