БългарияРазлогРегион

Инж. Красимир Герчев встъпи в длъжност на първото заседание на Общински съвет-Разлог

Инж. Красимир Герчев положи клетва като кмет на община Разлог на тържествено – първо заседание на Общински съвет-Разлог.

Днес, воден от дългогодишния си управленски опит, инж. Красимир Герчев се закле заедно с 7 кметове на кметства и 21 общински съветници, в името на Република България – да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите на община Разлог и да работи за тяхното благоденствие.

След приветствени слова на г-жа Мария Димова (областен управител на област Благоевград) и водосвет за здраве и успех – отслужен от иконом Янко Русков, свещеник Димитър Белчин и Даниел Големехов, избраниците на народа подписаха и своите клетвени листове. Първото заседание за мандат 2023-2027 продължи с официално откриване от страна на най-възрастния съветник и гласуване за избор на Председател на местния парламент. С мнозинство съветниците избраха Иван Димитров да заеме ръководната длъжност, поемайки поста от дългогодишния председател на ОбС – Разлог д-р Мария Копанарова.

След сесията, инж. Красимир Герчев бе посрещнат от служители на Общинска администрация Разлог с китка здравец, питка и мед, с пожелания за много успехи през настоящия мандат. Заемайки своето заслужено място в кметския кабинет, инж. Герчев прие и ключa на управлението от д-р Мария Копанарова.

“Благодаря на всички жители на община Разлог, които за пореден път повярваха и избраха доброто. Настъпи времето – в което да продължим доброто управление, вървейки заедно напред – към нови върхове и постижения в името на хората на нашата прекрасна община! ”, завърши с кратко обръщение първия си работен ден Кметът на община Разлог – инж. Красимир Герчев.

Източник Община Разлог

Вижте още

Пълноправен член на ШЕНГЕН сме от края на март

admin

Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи на Георги Господинов наградата „Перото“ за цялостен принос към българския литературен контекст. Това се случи по време на официална церемония снощи в едноименния литературен клуб в НДК

admin

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще поздравивоеннослужещите от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина

admin

Вековната традиция “Старчевата” за поредна година разтърси Разлог

admin

Мария Габриел: Виенският икономически форум показва, че Югоизточна Европа е фактор за стабилност, сигурност и развитие

admin

 145 години от Кресненско-Разложкото въстание – Баненска буна

admin

Коментар