БлагоевградОБРАЗОВАНИЕ

Кариерна борса за студенти по професионално направление „Филология“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

В периода 31 октомври – 7 ноември 2023 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе кариерна борса със студенти по професионално направление „Филология“.

Борсата се организира по проект BG05M2OP001-2.016-0019 „Иновативно образование в хуманитарни и социални науки чрез цифрова трансформация и модернизация на учебните програми във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Югозападен университет „Неофит Рилски“ и Техническия университет в Габрово в партньорство с чуждестранни университети от Гърция, Полша и Румъния“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Събитието беше открито от проф. Магдалена Панайотова, декан на филологическия факултет и координатор на проекта. Тя представи участниците и програмата на събитията.

По време на борсата студентите имаха възможност да се запознаят с работата в телевизия и радио, представени от д-р Добрина Богданова, директор на БНТ 2, и д-р Росинка Проданова от Радио Благоевград. Лекция на тема „Моето интервю за работа“ изнесе Лена Станева от „Анимакс ООД“.

На 7 ноември беше организирано мащабно кариерно сафари с участие на работодатели от бизнеса, дигитални частни компании, училища, Българска академия на науките (БАН), Регионално управление на образованието (РУО), Университетско издателство, преводачески и туристически агенции.

Преди кариерната борса студентите бяха запознати от учен от Институт на БАН с перспективите за професионална реализация у нас и в чужбина, а Дамян Станев от „Персонал инвест“ предложи кратка лекция на тема „Нови тенденции на пазара на труда у нас и на международно ниво“.

След края на събитието студентите разговаряха с представителите на бизнеса и зададоха своите въпроси, свързани с информация за кариерните възможности в различни сектори, с тенденциите на пазара на труда у нас, както и с перспективите за професионална реализация.

ЮЗУ „Неофит Рилски“

Вижте още

Компилация от джаз и класика завладя зала „П. Яворов“ в навечерието на 8 март

admin

Деца от България и Сърбия взимат участие в традиционния турнир по плуване „Дядо Коледа“ в Благоевград

admin

Важна информация!

admin

Благоевград е домакин на първенство по спортна гимнастика

admin

Община Благоевград организира безплатни спортни занимания за учениците през пролетната ваканция

admin

В името на децата и спорта! Община Благоевград спечели дело срещу ДНСК и предотврати затварянето на тренировъчните бази в парк „Македония“

admin

Коментар