Струмяни

Касирани избори в община Струмяни

Административен съд Благоевград със свое решение днес, обяви за недействителен избора за кмет на община Струмяни. По жалба на Радослав Пецанов- кандидат за кмет на община Струмяни от ПП ГЕРБ, бе образувано административно дело.

След извършена проверка на избирателните списъци в две секционни избирателни комисии и преброяване на действителните бюлетини, подадени за Емил Илиев

Със свое решение Административният съд в Благоевград обявява за недействителен избора на Емил Илиев за кмет на община Струмяни, обявен с решение на ОИК – Струмяни. Решението е постановено по административно дело №1057, образувано по жалба на Радослав Пецанов, кандидат за кмет на община Струмяни от ПП ГЕРБ.

Съдът извърши оглед и проверка на избирателните списъци в две секционни избирателни комисии и преброяване на действителните бюлетини, подадени за Емил Илиев, в три секции на територията на община Струмяни. При съдебната проверка в СИК №6 са установени 11 лица, отчетени без ЕГН, документ за самоличност и положен подпис и четирима с липсващ подпис. Съдът констатира и три бюлетини в СИК №5 и в СИК №10, отчетени за Емил Илиев, които е трябвало да бъдат отчетени като недействителни.

Съдът счете, че са налице допуснати съществени нарушения на изборния процес, които пряко влияят на изборния резултат и които водят на неопределяемост на вота на избирателите. 

Решението може да се обжалва в седемдневен срок от съобщаването му пред Върховния административен съд.

Вижте още

ПРАЗНИК НА БОГОВЕТЕ НА ВИНОТО В С. ИЛИНДЕНЦИ, ОБЩИНА СТРУМЯНИ – ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА „НАЙ-ДОБРО ВИНО“ И БОГАТА КУЛТУРНО-РАЗВЛЕКАТЕЛНА ПРОГРАМА НА ПРАЗНИКА!

admin

Първата събота на февруари ще се проведе 31-то издание на празника на боговете на виното в с. Илинденци

admin

Коментар