Благоевград

Кметът Методи Байкушев бе гост на церемонията по повод официалното откриване на новата сграда на Административен съд и Районна прокуратура – Благоевград.

Той пожела на магистрите да продължават да работят в името на справедливостта и спазването на Закона, като поднесе икона на Св. Богородица с Младенеца.

„От сърце се радвам, че вече имаме сграда, която наистина да отговаря на авторитета на институциите, които са призвани да опазват държавната власт. Трудът на съдиите и прокурорите, освен че е труден и много отговорен, е и творчески труд. Административното правораздаване е една от най-важните гаранции срещу тиранията. Живеем във времена, в които опасността от нея е реална и затова е изключително важно правосъдието да се упражнява по начин, така че да я предотвратява“, каза в част от приветствието си кметът Байкушев.

На церемонията по откриване присъстваха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, представители на държавната и местната власт, а в програмата взеха участие Ансамбъл „Пирин“ и Биг Бенд – Благоевград.

Бе отслужен и водосвет за здраве.

Източник Община Благоевград

Галерия със снимки от събитието може да видите тук:

Вижте още

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен за децата на 1 юни.

admin

Готова е част от полутунела на АМ „Струма“ край Благоевград

admin

Добрият пример! Спортни клубове и Община Благоевград стартират кампания за почистване на парк „Ловен дом“.

admin

2 милиона лева наследени публични задължения погаси екипът на кмета Методи Байкушев, отменени са възбраните върху общинските автомобили и социални жилища

BVn_03

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ –Благоевград с нов модерен уеб сайт

admin

Дългогодишният проблем на кръстовището при I Учебен Корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград вече е решен.

admin

Коментар