Благоевград

Кметът Методи Байкушев откри първия веломаратон за 2024 г., над 270 велосипедисти се включиха във велошествие „Благоевград на две колела“

Точно в 11:00 часа днес на пл. „Георги Измирлиев“ кметът Методи Байкушев даде старт на първия за годината веломаратон в Благоевград.

Близо 270 велосипедисти, заедно с кмета Методи Байкушев и зам.-кмета Станислав Кимчев се включиха във велошествието под надслов „Благоевград на две колела“. 

„Скъпи приятели, щастлив съм, че днес се събрахме, за да открием сезона на колоезденето в Благоевград. Призовавам Ви да спазваме препоръките на КАТ и да прекараме времето приятно и благополучно. Днес заедно казваме на всички, че Благоевград е жив, че Благоевград има добри условия за колоездене. На добър час на всички участници!“, с тези думи кметът Байкушев даде старт на събитието.

Малки и големи изминаха предварително утвърдения маршрут от близо 9 км. за по-малко от 30 минути, въпреки че събитието нямаше състезателен характер. Велошествието под надслов „Благоевград на две колела“ цели да провокира повече хора да се движат с велосипед в градски условия.

Всички колоездачи получиха стартов номер, а веднага след финала, те имаха възможност да участват и в томбола с подаръци, осигурени от „Декатлон“. Голямата награда – чисто нов велосипед бе спечелена от млад колоездач на име Валентин.

Участие в празничната програма взеха Денс студио „Дежа Вю“.

Община Благоевград изразява готовност за повече инициативи, които да провокират към здравословен и екологичен начин на движение. 

Събитието се организира от Община Благоевград със специалната подкрепа на „Декатлон“ и със съдействието на КАТ – Благоевград.

Източник Община Благоевград

Вижте още

В ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ –БЛАГОЕВГРАД ЗАПОЧНАХА РЕПЕТИЦИИ НА„ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК“ ОТ ДИМИТЪР ТАЛЕВ

admin

Парад на военни униформи, оръжия и бойни знамена в Благоевград

admin

Носителят на „Оскар“ Димитър Маринов проведе уъркшоп в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Дупки запушваме всякакви

admin

Двама нови подписаха двугодишни договори с втородивизионния Пирин

admin

МРРБ УДЪЛЖИ СРОКА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ – ЕТАП 2

admin

Коментар