Благоевград

Кметът Методи Байкушев представи стратегически проекти по ПИРО за развитието на Благоевград

Кметът Методи Байкушев представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие на община Благоевград (ПИРО). 
По време на срещата в зала „22 септември“ стана ясно, че сред обектите от стратегическо значение за община Благоевград са: обновяване и реконструкция на парк „Ловен дом“, Ботаническа градина, района на Зоопарка и парк „Бачиново“, изграждане на подземни обществени паркинги, които да решат цялостно проблема с паркиране на автомобили в Централна градска част, както и реконструкция, корекция и покриване на ул. „Александър Стамболийски“ и д.р. 
Предвижда се обновяване и построяване на нова сграда на 9 ОУ „П. Яворов“, обновяване на дворните пространства на училищата, както и създаване на множество нови социални услуги. 
Припомняме, че в ПИРО бе заложено и изграждане на нова сграда за общински жилища в ж.к. „Струмско“, но след срещи с жители на квартала и проведен конструктивен диалог, проектът отпадна, като на същото място ще бъде изграден подземен паркинг и прилежащ към него парк. 
Чрез реализиране на обектите, предвидени в ПИРО, кметският екип залага на развитието на образователната, социална, здравна, културна,  и спортна инфраструктура в общината с цел повишаване на качеството на живот и завръщането на младите хора в Благоевград.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Звън на чанове и музика огласиха центъра на Благоевград и пл. „Георги Измирлиев“ по време на „Кукерски игри в Пиринско“

admin

С весело и изпълнено с много усмивки тържество бяха отбелязани 45 години от основаването на Детска ясла №10 „Макове“ в Благоевград.

admin

Община Благоевград стартира изготвянето на стратегия за развитието на зоологическата градина

admin

ПИРИН с първа победа в зимната подготовка

admin

4 инсталирани дефибрилатора на територията на община Благоевград

admin

Откриха Анаеробната инсталация край Благоевград, кметът Методи Байкушев: Най-голямото предизвикателство пред нас е жителите да започнат да събират биоразградимите отпадъци разделно

admin

Коментар