Благоевград

Компилация от джаз и класика завладя зала „П. Яворов“ в навечерието на 8 мартС великолепен концерт Биг Бенд – Благоевград и Камерна опера отбелязаха най-нежния празник в годината – Международния ден на жената.
Празничното събитие в зала „П. Яворов“ в навечерието на 8 март бе комплимент към всички дами.
Различните интерпретации и аранжименти на евъргрийни на брилянтните оркестранти от Биг Бенд – Благоевград с диригент Борис Янев потопиха публиката в невероятен и тържествен спектакъл. Гост-солистът Милан Георгиев и любимите пиеси „My way“, „Либертанго“, „Историята на една любов“, „Светът е за двама“ бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Кулминацията на съвместния концерт бяха изпълненията на концертмайстора на Камерна опера Стоил Богданов, който покори благоевградската публика още с излизането си на сцената.

Ценителите на класическата музика имаха възможност да чуят творби на Ж. Бизе, В.А.Моцарт, Дж. Верди, Дж. Пучини, Г.Доницети, Д.Шостакович и др., поднесени с финес в изпълнение на солистите Юрий Николов, Венера Мелеки, Пламен Кумпиков, Денис Бояджиев и Димитрина Кечеджиева, под диригентството на Красимир Топалов.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Разказ със снимки

admin

Позиция на катедра „История“ при Правно-историческия факултет на ЮЗУ„Неофит Рилски“

admin

Община Благоевград изгражда комбинирана спортна площадка в двора на VII СУ, комисия отвори ценовата оферта по обявената обществена поръчка

admin

Кметът Методи Байкушев отличи учители и културни дейци в навечерието на 24 май с думите: Вие сте светлината на света!

admin

Пътуване във времето, забавни игри и много изненади предизвикаха стотици детски усмивки в Благоевград

admin

Бюлетините за балотажа в неделя -05.11. ще бъдат транспортирани днес в координация с органите на МВР

admin

Коментар