Благоевград

Концесионерът на минералната баня плати 470 000 лева дълг към Община Благоевград

Започваме работа по повишаване на събираемостта на задълженията към Община Благоевград, това заяви по време на пресконференция днес кметът Методи Байкушев.

Той съобщи, че в последните 30 дни концесионерът на минералната баня в Благоевград е погасил над 470 000 лева задължения към Общината – 110 000 лв. данък недвижими имоти, 191 000 лв. такса смет и 174 000 лв. задължения по концесионния договор.

„Остава една малка вноска за 2023 година, в постоянен диалог сме с концесионера за изчистване на натрупаните задължения. Обектът е проверен от РЗИ, откъдето има издадено предписание за подобряване на условията“, заяви градоначалникът.

Голям длъжник към Община Благоевград е и собственикът на кино „Синемакс“, стана ясно на пресконференцията. Той е натрупал 163 920 лв. задължения за местни данъци и такси чрез дружествата „Технопарк активи“ ЕАД и „Нанотех активи“. Изследват се правните възможности за събиране на тези задължения в кратки срокове.

Кметът припомни, че една от първите и най-важни стъпки предприети след встъпването му в длъжност е била насочена към повишаване на събираемостта на задълженията към Община Благоевград.–

Източник Община Благоевград

default

Вижте още

Административен съд – Благоевград обяви за решаване делото за оспорения избор на Общински съвет – Сандански

admin

Турнир по спортна гимнастика за деца и юноши „Любчо Солачки“ в Благоевград

admin

Една кауза, едно добро, едни талантливи деца, едни хора с огромни сърца, обединени в едно ГОЛЯМО дело

BVn_03

500 000 лв. годишно е очакваният икономически ефект от сливането на три общински предприятия в ОП „Чистота“

admin

Община Благоевград бе домакин на информационен форум, насочен към носители на болестта Бехтерев, водещи лектори дадоха ценни съвети на десетки пациенти

admin

Детски литературен фестивал „Принцът и Алиса“ очаква всички деца да се впуснат в приказно приключение в света на книгите на Моста на влюбените в Благоевград.

admin

Коментар