БългарияКриминално

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив разследват тежко криминално престъпление в село Маноле

Процесуално-следствените действия се осъществяват под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив

40-годишен мъж е убил с ловна пушка родителите на съпругата си, прострелял е и брат й, а след това се е самоубил. Сигналът за случилото се на адрес в село Маноле е подаден минути след полунощ днес на тел. 112 от жената на стрелеца. Незабавно натам е изпратена оперативна група от криминалисти на ОДМВР – Пловдив за изясняване на всички факти и обстоятелства около битовия инцидент. Заради първоначалната информация, че извършителят се е барикадирал в присъствието на трудноподвижна възрастна жена и деца, допълнително са насочени екипи от СОБТ и психолози от Института на МВР. При последвалите първоначални действия на местопроизшествието са открити телата на самоубилия се стрелец и на двете му жертви, на 61 и 57 години. При огледа е иззето използваното оръжие – незаконно притежавана ловна пушка Според информация от болницата, състоянието на третия прострелян родственик е стабилно.
Разследването по случая продължава, а в момента в селото има засилено полицейско присъствие. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършват необходимите процесуално-следствени действия.

Подробности за тежкото криминално престъпления бяха дадени на брифинг тази сутрин с участието на главния секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев, окръжния прокурор Ваня Христева и директора на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Георги Чергов.

Източник Министерство на вътрешните работи

Вижте още

Огромна сума пари откраднаха от къща в село Огняново

admin

На работна вечеря в Копенхаген взе участие Министър-председателят акад. Николай Денков

admin

Георги Фотев: Основният проблем е в България!

admin

АПИ предупреждава шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

admin

admin

Българската армия в помощ на населението при овладяване на последствията от метеорологичната обстановка

admin

Коментар