Любопитно

Къде може да си купим къща за 1 евро

В очарователния, но донякъде пренебрегнат френски град Сен-Аман Монтрон, сгушен само на кратко пътуване от Бурж в сърцето на Франция, се появи уникална възможност да привлече онези, които мечтаят за селски европейски живот. Представете си, че придобивате живописно, макар и скромно жилище в тази спокойна обстановка само за 1 евро – предложение, което е толкова привлекателно, колкото и финансово достъпно.

Наистина, цената от само едно евро може да изглежда като приказка, като се има предвид, че къщата се предлага с всекидневна, кухня, тоалетна на първия етаж и две спални, баня, причудлив двор и гараж на горния етаж. Въпреки това, бъдещите собственици на жилища трябва да се подготвят за реалността. Тази къща, недокосната от повече от десетилетие, се нуждае от значителен ремонт, като местното правителство изчислява разходите от около 127 800 евро

Привлекателността на такава сделка се простира отвъд най-ниската покупна цена. Подобно на предишни подобни инициативи в региони като Сицилия или малкото градче Сант ’Eлия а Пианиси, местните власти не оставят новите собственици да се грижат сами. Франсоа Блондио, заместник-кмет, отговарящ за градското планиране, сподели с Ouest France, че ще бъдат предложени значителни субсидии за подпомагане на възстановяването на това бижу.

Заинтересованите страни имат определен период за действие. Периодът за кандидатстване започна на 1 април и ще приключи на 15 юни, като възможностите за посещение на имота са планирани от 15 май до крайната дата. Щастливият нов собственик ще се очаква да подпише акта през януари 2025 г., с краен срок за завършване на всички ремонти до юли 2028 г.

И все пак има уловка в тази примамлива оферта: къщата не е просто изгодна сделка, а опит за обогатяване на общността с повече постоянни жители. Следователно комисия стриктно ще оценява кандидатурите, за да гарантира, че новият собственик на жилище не просто търси вторично, случайно убежище, но ще се ангажира да живее там непрекъснато поне десетилетие.

Пирамидата на художествените занаяти

Въпреки скромните си размери, с население около 9 000 души, Сен-Аман Монтрон предлага повече от достъпни недвижими имоти. Едно от интересните архитектурни забележителности е църква от единадесети век и авангардния Сит де Л’Ор – Пирамида на художествените занаяти – място, което изглежда като от научнофантастичен роман. Така че, ако перспективата да се вградите в това идилично френско място в обозримо бъдеще ви харесва, помислете дали да не се впуснете в това приключение и да станете част от историята на този малък град.

Вижте още

13 от Най-луксозните влакове в света

admin

Красиви и емблематични американски мостове

admin

Чудото от Фатима

admin

Тейлър Суифт е личност на годината на списание Тайм

admin

Защо е важно да четем книги…

admin

За цветята

admin

Коментар