Благоевград

Лятната стажантска програма „Let your ABB story begin“ бе представена пред студенти от Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

При голям интерес премина срещата на студентите от специалностите „Информационни и комуникационни технологии“, „Компютърни системи и технологии“, „Интелигентни бизнес системи и логистика“ и „Приложни електронни системи“ към Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ с представители на фирма „АББ България“ – клон Петрич.

По време на срещата г-жа Ива Манова (HR Business Partner) запозна присъстващите с лятната стажантска програма „Let your ABB story begin“ и възможностите за развитие във фирмата. Инж. Аврам Аврамов, ръководител на отдел „Качество“, представи условията и работната среда във фирмата и подчерта, че лятната стажантска програма дава възможности на студентите да получат нови знания и умения, а също и да придобият практически опит, работейки рамо до рамо с дългогодишни служители, които са професионалисти в своите области.

Доц. д-р инж. Габриела Атанасова, зам.-декан на Техническия факултет и инициатор на срещата, обобщи, че летните стажантски програми са място, където студентите могат да приложат на практика наученото в университета и да започнат да трупат опит за една успешна професионална кариера.

На продължилата работна среща, в която взе участие и деканът доц. д-р инж. Снежина Андонова, бяха обсъдени възможностите за по-тясно сътрудничество с цел подпомагане на младите хора да придобият умения, необходими както на пазара на труда, така и за личностното им развитие.

Източник ЮЗУ „Неофит Рилски“-Благоевград

Вижте още

На 1 юни от дете за дете! В градската градина книжка донеси, друга си вземи, след което прочети и разкажи

admin

Празник на военно формирование 26 400 с тържествено честване и на 3 бригадно командване

admin

Покритият пазар в Благоевград с безплатен WiFi

admin

Над 40 участници от страната събраха Националните спортни игри за трансплантирани „Да! За живот!“

admin

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще се проведе среща дискусия с представители на Дипломатическия институт към МВнР по случай „20 години България в НАТО“

admin

Пътуване във времето, забавни игри и много изненади предизвикаха стотици детски усмивки в Благоевград

admin

Коментар