Благоевград

Лятна академия за децата на Благоевград отваря врати от 17 юни

Лятна академия за занимания по интереси, предназначена за деца от 6 до 12 години, отваря врати от 17 юни до 23 август в Благоевград.

Това стана ясно по време на пресконференция на кмета Методи Байкушев и Богдана Костадинова, директор на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Академията ще даде възможност на малчуганите да творят и да учат под формата на игра през лятната ваканция в различни направления, в това число математика, екология, танци, спорт и т.н., напълно безплатно.

„Благоевград има отлични условия за образование и израстване на децата. Лятната академия допълва всичко това. Важно е родителите да знаят, че тя може да бъде посещавана и от деца – гости на града. Стремим се да създаваме най-добрите условия, чрез което за пореден път отправяме послание към семействата, избрали да живеят на друго място: „Ела си в Благоевград“, каза кметът Методи Байкушев.

Заниманията ще бъдат целодневни и ще се осъществяват на локации, съгласно предварително изготвен график, като децата ще се приемат от 08.15 до 09.00 часа сутринта и ще се взимат от родителите от 16.00 до 17.30 часа.

Заявления за Лятната академия, която се организира от Центъра за личностно и творческо развитие и Община Благоевград, могат да се подават от 10 юни в кабинет по „Кариерно ориентиране“ в бившата къща „Балет“ в квартал „Вароша“.

И тази година е предвидено изхранване на децата, които ще могат да обядват в стола на V СУ „Георги Измирлиев“, след подаване на заявление от родител.

За малчуганите ще се грижат педагогически специалисти към ЦЛТРДБ, както и външни лектори.

Няма въведени ограничения за броя на децата, които могат да посещават Лятната академия, а заявления могат да се подават през целия период на функционирането ѝ.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Жените творци с традиционна изложба по повод 8 март в Благоевград

admin

Методи Байкушев и общински съвет Благоевград, положиха клетва

admin

Честит 1 юни, скъпи деца!

admin

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 31 май 2024 г. /петък/ от 9:30 ч. в зала „22-ри Септември”

admin

Тази вечер предстои да видим най-награждавания спектакъл на театъра в Нови Сад, който гостува в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград като част от програмата на Балкански театрален фестивал

admin

Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина за поемане на дългосрочен общински дълг до 14,5 млн. лв.

admin

Коментар