Благоевград

Методи Байкушев и общински съвет Благоевград, положиха клетва

Новоизбрания кмет на Благоевград, пристигна в залата с раница на рамо и бе посрещнат с усмивка от две млади момичета с български традиционни носии, с питка и мед- както повеляват традициите. Пред залата и след това в залата, той бе посрещнат от негови симпатизанти с пожелание за успех и за благоденствие на благоевградчани. Гости на тържествената сесия бяха Негово преосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, Мария Димова- областен управител с административен център Благоевград, ректора на Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград – Проф . д-р Борислав Юруков, декана на правно-исторически факултет към Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград доц. д-р Николай Марин, както и много други гости. Слово към новоизбраните общински съветници и кмета изнесе Мария Димова- областен управител с административен център  Благоевград:

    „ Уважаеми жители и гости на Благоевград, за мен е огромно удоволствие и чест да присъствам на първото заседание на новоизбрания общински съвет на града. Днес е ден на едно ново начало, изпълнени с възножности и нови успехи“.

Председателя на ОИК Благоевград адв. Мартин Бусаров обяви официалните резултати от избора за кмет. Новия кмет, Методи Байкушев започна с:

„Позволете ми най напред да благодаря за гласуваното доверие“, също така каза, че приема това служение със смирение, с една огромна отговорност, да даде силен старт за развитието на общината, за него Благоевград е кауза и ще даде всичко от себе си за да оправдае доверието на съгражданите, даде обещание да служи за интересите на гражданите на Благоевград, да бъде честен, отговорен и открит кмет. Негово преосвещенство Неврокопският митрополит Серафим поднесе библия на Методи Байкушев и отправи пожелание – „ Преди малко получихте символа на града, с който се изобразява приемането на властта и отговорността да управлявате и да пазите града и неговите жители. Банкерът Захарин Хаджийски откри първото заседание за мандат 2023- 2027. Общинския съвет номинира комисия за избор на председател на общински съвет Благоевград, след което бе номиниран само един за председател на общински съвет Благоевград- Радослав Тасков, който с 34 гласа от 41 бе преизбран за председател на общински съвет Благоевград. С избор на няколко комисии, и един въпрос от Димитър Урдев към кмета Методи Байкушев, дневния ред бе изчерпан и беше закрито заседанието.

Вижте още

На 18 май каним всички любители на ходенето да преоткрием заедно Екопътека „Кръста“ и ползите от движението сред природа.

BVn_01

Община Благоевград организира заключителна пресконференция по проект „Енергийна ефективност в сграда за образователен център и култура в Благоевград“

admin

Американският университет в България дипломира 30-тия си випуск на тържествена церемония на 19 май

admin

Кметът Методи Байкушев на среща с жители на ж.к. „Струмско“: Няма да настаняваме бежанци в квартала, някой се възползва от страховете на хората

admin

Откриха Анаеробната инсталация край Благоевград, кметът Методи Байкушев: Най-голямото предизвикателство пред нас е жителите да започнат да събират биоразградимите отпадъци разделно

admin

Знаете ли как и къде можете да изхвърляте обемните отпадъци?

BVn_03

Коментар