Благоевград

МРРБ УДЪЛЖИ СРОКА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ – ЕТАП 2

Министерството на регионалното развитие и благоустройството удължи до 29.02.2024 г. срока за приемане на документи за кандидатстване по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“, финансирана от Европейски съюз по Плана за възстановяване и устойчивост.

В тази връзка Сдруженията на собственици, които желаят да участват в процедурата, имат възможност да внесат изискуемите документи в Деловодството на община Благоевград всеки делничен ден в рамките на работното време (08:00 ч. – 18.00 часа) до 20.02.2024 г. включително.

Документите за кандидатстване включват Заявление (по образец) и съответните приложения, както и техническа документация в т. ч архитектурно заснемане, обследване за енергийна ефективност, придружено от валиден сертификат за енергийни характеристики, обследване за установяване на техническите характеристики и технически паспорт на сградата. Техническата документация, изготвена за целите на кандидатстване по Етап I на процедурата, може да бъде използвана от Сдруженията при подаване на заявления за участие и по Етап II.

Насоките за кандидатстване и образците на документи са публикувани на официалната страница на Община Благоевград и са достъпни на следния интернет адрес: https://www.blagoevgrad.bg/events/podkrepa-za-ustoichivo-energiino-obnoviavane-na-jilishtniia-sgraden-fond-etap-ii.

Допълнителна информация и разяснения по процедурата гражданите могат да получат в Областен информационен център – Благоевград на адрес: пл. „Георги Измирлиев – Македончето“ №5 (вход за зала „Пейо Яворов“), телефони за връзка: 0893 336728, 0893 405768; 0893 336727, или e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com

Източник Община Благоевград

default

Вижте още

Община Благоевград бе домакин на Информационен ден на тема „Дни на иновациите в образованието“.

admin

Община Благоевград е домакин на Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“

admin

Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“

admin

Родителите на деца, подлежащи на записване в детска ясла на територията на община Благоевград, могат да подават заявления по електронен път от 01 до 05 юли 2024 г.

BVn_03

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на местния парламент на 29 март 2024 г. /петък

admin

Проведе се първо заседание на РИК 01-Благоевград

admin

Коментар