Благоевград

Над 100 участници се включиха в националния ученически конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ за млади таланти в сферата на изкуствата

Приключи ученическият конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ за млади таланти в сферата на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той е част от седемнадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата.

В конкурса се включиха над 100 ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Видин, СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – Петрич, НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ – Благоевград, ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ – Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦПЛР/, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Видин, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград, Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“ – Благоевград, Второ основно училище „Димитър Благоев“ – Благоевград, Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ – Благоевград, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли. Те показаха своя талант в категориите „Театрално изкуство“, „Музика“ и „Изобразително изкуство“.

Жури от хабилитирани преподаватели оцени и класира участниците. Класираните ученици бяха отличени с дипломи, които се признават за успешно положени конкурсни кандидатстудентски изпити и ще получат възможност да продължат образованието си в релевантни специалности на Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“.

В рамките на конкурса се проведе и Ден на отворените врати, по време на който бъдещите кандидат-студенти се запознаха с материалната база и присъстваха на занятия на студентите.

Класирането по категории може да видите тук:

Вижте още

Национална конференция „Критическият дух. 300 години от рождението на Имануел Кант“

admin

Кампания на ОбСНВ „Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това!“

admin

Поклон пред делото на Христо Ботев! Благоевград отбелязва 148 години от смъртта на българския поет и революционер

admin

Балансиран бюджет, но с наследен тежък дефицит представя Община Благоевград за 2024 г.

admin

Деца от четвъртите групи на детските градини в Благоевград показват бързина, смелост и сръчност в рамките на спортен празник в зала „Скаптопара“.

admin

На 17 и 18 май колоритът на Международен детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладява Благоевград за 4-ти път.

admin

Коментар