Благоевград

Над 150 почитатели на July Morning посрещнаха първите слънчеви лъчи в първия юлски ден в Рила планина.

Под звуците на емблематичната песен на Юрая Хийп те запечатаха уникалната по рода си гледка и с аплодисменти посрещнаха утрото.

Още вчера стотици благоевградчани приеха отправеното предизвикателство от Община Благоевград и ски център „Картала“ и изкачиха връх Исмаилица.

В 08.00 часа любителите на красивата природа и чистия въздух тръгнаха с организиран безплатен превоз към Рила планина, за да се включат в емоционално лифт изживяване и да поемат към живописния връх, който се издига на 2409 м. надморска височина.

Участниците в туристическото приключение бяха възнаградени с невероятни гледки към величествените върхове и долини на Рила планина, Мусала, Пирин планина и Родопите и запечатаха в снимки емоционални моменти от прехода. Те имаха възможност да се докоснат до редки растителни видове и красиви цветя, характерни за Рила.

В похода се включиха и водачи от Планинска спасителна служба, които преди това проведоха детайлен инструктаж на туристите.

Пътешествието завърши с връщане с кабинковия лифт и отпътуване към Благоевград. И в двата дни от ски център „Картала“ бяха осигурили преференциални цени за лифта.

Източник Община Благоевград

Вижте още

СИГНАЛИ ПО РЕДА НА ЗЗЛПСПОИН

admin

Танцуваме над дъгата“ – авторски хореографии на студенти и преподаватели от специалност „Съвременна хореография“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“, под ръководството на проф. д. изк. Анелия Янева

admin

Военно формирование 26 400 – Благоевград ще проведе учение в селата Падеш и Мощанец

admin

26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества

BVn_03

Кампания на ОбСНВ „Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това!“

admin

От програмата на Фестивала на изкуствата, концерт на Орган

admin

Коментар