БлагоевградСпортСтрана

Най-малките шахматисти на ПМГ Благоевград с голям успех на финалите в Бургас!

Най-малките шахматисти на ПМГ „Академик Сергей П. Корольов“ (Бл) спечелиха бронзови медали от държавните финали на ученическите игри в Бургас. Благоевградските природо-математици в състав Боян Михайлов, Владимир Шопов, Васил Ганев и Катерина Христова постигнаха успеха в сегмента 5-7-и клас.

Подопечните на учителя по физическо възпитание и спорт Александър Ангелов събраха 22 точки и пропуснаха пред себе си в крайното класиране само шампиона МГ (Пловдив) с 26 т. и втория СМГ (
София) с 24 т. Б. Михайлов заслужи бронз и в подреждането на първа дъска с 8 т. от 9 възможни. Толкова имаха и лидерите на златните и сребърните медалисти и се наложиха допълнителни партии за определяне местата на индивидуалните призьори. Тук отново №1 стана шахматистът на пловдивчани. 

Вижте още

151 години от обесването на Васил Левски

admin

123 състезатели ще мерят сили и точност в Международен турнир по спортна стрелба с пневматично оръжие „Пирин 2023“ в Благоевград

admin

Швейцария пожали слаба Италия, „Кръстоносците“ са първи 1/4 финалист

BVn_03

Община Благоевград стартира прием на проектни предложения за интегрирано градско развитие по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

admin

Ученици и учители почетоха 152 години от рождението на Гоце Делчев

admin

Авария ще затвори ул. „Полк. Дрангов

admin

Коментар