Благоевград

Национална конференция „Критическият дух. 300 години от рождението на Имануел Кант“

В периода 22 – 23 април 2024 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе национална конференция с международно участие „Критическият дух. 300 години от рождението на Имануел Кант“. Организатори на научния форум са Философският факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Институтът по философия и социология към Българската академия на науките.

В конференцията, която е част от световните чествания на философското дело на Кант, могат да участват всички изследователи в България, които са свързани с философията на Имануел Кант. Отворено е тематично поле от целия спектър концепти на Кантовата философия: система на трансценденталната философия, трите „Критики“, проект за нова метафизика и нейните дялове, предкритически съчинения на Кант, практическа философия, антропология, логика, политическа философия, философия на религията, философия на правото и държавата, рецепции на немския класически идеализъм, Кант в България.

Докладите от конференцията ще бъдат публикувани в юбилеен сборник.

Заявки за доклади, съобразени с параметрите на приложената покана, се подават в срок до 22 март 2024 г. на e-mail: kantconf.300@gmail.com .

Източник ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград

Вижте още

Николай Христов заслужи приза „Цар на виното“ в с. Дъбрава. Зам.-кметът на Благоевград Станислав Кимчев и кметът на селото Методи Стоянов отличиха винопроизводители в различни категории

admin

Цел №1 е да намерим собственик и да спасим Пирин!

admin

Община Благоевград обяви конкурс за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, влага над 2 млн. лв. в подобряването й

admin

Илко Стоянов гласува

admin

Благоевград е домакин н международен турнир по канадска борба

admin

Димитър Бербатов и Петър Мицин гостуват на студентската спортна олимпиада на Американския университет в България 

admin

Коментар