Благоевград

Нова наредба ще регламентира приема в детските заведения в Благоевград, родителите могат да дават предложения за промени в проекта до 26 март

Община Благоевград разработи наредба, която ще регулира електронния прием в детските градини и детските ясли на територията на областния център.

Проектът на наредбата е публикуван на страницата на Община Благоевград на адрес: https://blagoevgrad.bg/static/8316 .  Всички желаещи могат  да се запознаят с него и да дадат предложения и становища  до 26 март 2024 г. по електронен път на: kmet@blagoevgrad.bg,  bshalyavska@blagoevgrad.bg, или ги входират в деловодството на Общината.

В проектонаредбата ясно са посочени условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, подготвителни групи в общинските училища и дневни детски ясли.

Целта на новата наредба е да се постигне по-голяма бързина, прозрачност и публичност при организацията на процеса, като в същото време родителите да бъдат улеснени при кандидатстване и записване в детските заведения.

Припомняме, че платформата за електронен прием – www.priem-blagoevgrad.bg бе разработена от Община Благоевград и пусната пилотно през пролетта на 2023 г.

Наредбата ще бъде обсъдена и гласувана на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград в края на м. март.

За улеснение на родителите в YouTube канала на Община Благоевград е публикуван видеоматериал, който показва стъпките за кандидатстване чрез електронната платформа. Клипът може да бъде видян на: https://www.youtube.com/watch?v=Rz9Ej4BI-wU .

Източник Община Благоевград

Вижте още

В края на годината улица „Промишлена“ ще бъде готова

BVn_03

След двугодишно ходене по мъките, официално бе пуснат моста над река Струма близо до село Покровник

admin

ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе домакин на Регионален форум „105 години НС на ТПК“

admin

96 ГОДИНИ ОТ ПОДВИГА НА МАРА БУНЕВА

admin

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще се проведе среща дискусия с представители на Дипломатическия институт към МВнР по случай „20 години България в НАТО“

admin

Кариерна борса за студенти по професионално направление „Филология“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Коментар