Благоевград

Новият командир на 3-то бригадно командване в Благоевград е полковник Кирил Спаневиков

Новият командир – полк. Кирил Спаневиков символично прие бойните знамена и длъжността от досегашния командир, полк. Митко Балтов, който поема 2-ра механизирана бригада Стара Загора.

Полковник Кирил Спаневиков е родом от град Сандански. Бил е командир на 3-ти механизиран батальон Благоевград от състава на 3-то бригадно командване, през 2021 година е приет за обучение в генерал-щабната академия във Военна академия „Георги Раковски“, от 2022 до момента е началник на отдел в Командване на Сухопътните войски.

Кметът Методи Байкушев благодари за доброто сътрудничество на полк. Митко Балтов, пожела успех в развитието на военната му кариера, и приветства полк. Кирил Спаневиков с пожелания за успехи във високоотговорната позиция на командир на 3-то бригадно командване.

На церемонията присъстваха и Областният управител г-жа Мария Димова, Неговото Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, Ректорът на Югозападен университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин, представители на институции и военни.

Източник Община Благоевград

Още снимки от ритуала, може да видите в галерията тук:

Вижте още

Областният управител проведе среща във връзка с подготовката за зимния сезон

admin

С богат концерт-спектакъл ученици от II ОУ „Димитър Благоев“ – Благоевград отбелязаха патронния празник на учебното заведение в зала „Пейо Яворов“.

admin

Благоевград отбеляза 121 години от гибелта на Гоце Делчев

admin

Кметът на Благоевград Методи Байкушев навръх 3 март:  Нека следваме завета на Левски – да живеем в свободно общество, в което гласът на всеки може да бъде чут и заедно да определяме съдбата си

admin

„Смело сърце“ – боксов турнир в Благоевград

admin

Над 100 участници се включиха в националния ученически конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ за млади таланти в сферата на изкуствата

BVn_01

Коментар