Благоевград

Носителят на „Оскар“ Димитър Маринов проведе уъркшоп в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Под мотото „Към сцената и към екрана“ премина уъркшопът на Димитър Маринов в Югозападния университет „Неофит Рилски“.  Той бе гост по покана на доц. д-р Клавдия Камбурова, преподавател във Факултета по изкуствата, където вече е докторант.

Димитър Маринов започна срещата с думите: „Идеята на този семинар е не да ви уча, а да ви подскажа“ и допълни, че работи 12 години по програмата, която ще представи. 

Уъркшопът премина в 2 сесии, посветени на театъра и киното. Актьорът говори пред студентите за своя дългогодишен опит в България и по света. За пръв път той сподели, че 9 години се е занимавал с театър в Съединените щати и е първият български актьор, играл на Бродуей. Интерес сред многобройната публика предизвика и разказът му за студентските години, когато негови преподаватели са били Тодор Колев и Крикор Азарян.  

Събитието продължи с изпълнение на етюди, в които се включиха част от присъстващите студенти. Изпълненията им бяха режисирани от самия Димитър Маринов, който с присъщото си чувство за хумор предизвика бурните аплодисменти на публиката.

В рамките на уъркшопа протече ползотворна дискусия, по време на която бяха обсъдени значението на отношението, емоциите и поведението за актьорската професия, връзката между човешкото и актьорското самочувствие, разликите между европейското и американското кино.

„За да бъдеш добър актьор, трябва да станеш по-добър човек“, бе посланието на Димитър Маринов към  бъдещите артисти.

Източник ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград

Вижте още

Разяснителна кампания за машинно гласуване стартира в Благоевград

admin

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград кандидатства по проект за обновяване имодернизиране

admin

Съкращения в администрацията, които ще пестят по 500 хил. лв. на година на гражданите на Благоевград

admin

Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград, кметът го внася за обсъждане в общински съвет

admin

През изминалата вечер закрихме второто издание на Балкански театрален фестивал пред препълнен салон със спектакъла „Антигона“ от Жан Ануи, реж. Александър Морфов.

admin

Община Благоевград решава дългогодишен проблем с паркирането в района на лечебните заведения, паркинг и нов медицински център със Спешно приемно отделение ще бъдат изградени пред болница „Пулс“

admin

Коментар